fbpx
LIBRARY
Handbooks
Handbook 1 (Malay) cover_Pembongkaran Para Pemimpin Pendidikan Dalam Krisis (website)

Pembongkaran: Pemimpin Pendidikan dalam Krisis

Buku Panduan untuk Pendidik

Susulan kepada siri webinar Kepimpinan Pendidikan dalam Krisis yang bertumpukan amalan dan bertujuan untuk melengkapkan pemimpin sekolah di Asia Tenggara dengan idea pengurusan sekolah dan komuniti semasa pandemik COVID-19, The HEAD Foundation dengan berbesar hati mengumumkan penerbitan Pembongkaran: Pemimpin Pendidikan dalam Krisis – Buku Panduan untuk Pendidik.

COVID-19 telah membawa perubahan besar dalam dunia pendidikan di seluruh dunia, dan memberi para pemimpin sekolah tugasan yang amat menggerunkan untuk membentuk semula – secara semalaman – cara penyampaian pendidikan.

Buku panduan yang padat dengan maklumat bernas ini mengumpulkan idea-idea yang dibincangkan dalam siri webinar tersebut. Kami berharap idea-idea ini memberi inspirasi kepada pemimpin sekolah di Asia Tenggara yang semuanya sedang menghadapi cabaran gangguan pendidikan akibat krisis ini. Tajuk dalam buku panduan merangkumi cara untuk berinteraksi dengan komuniti, mengupayakan kakitangan sekolah, memupuk murid dan memanfaatkan teknologi.

Dapatkan idea mengenai tajuk berikut dalam buku panduan ini:

  • Mengaktifkan Ibu Bapa
  • Menyokong Guru Kita
  • Mengambil Berat Guru Kita
  • Mengaktifkan Murid sebagai Sumber Pembelajaran
  • Mengambil Berat Murid Kita
  • Memanfaatkan Teknologi, yang Lama dan yang Baru

Join our mailing list

Stay updated on all the latest news and events